Junior til kilometereftersyn

Standard

Der er mange katte i bekendtskabskredsen der kommer til sundhedstjek og vaccination i disse dage.

Junior er en af dem. Vi er lige kommet ind af døren igen.

Herren blev tjekket i hoved og r**, det skal man jo nu engang, endnu engang af en forelsket dyrlæge der ytrede det sædvanlige: “Vi får jo ikke så mange af de helt store drenge”, hvorpå hun holdt hans hoved mellem hænderne, kiggede henført ind i hans øjne og sagde: “Se nu bare det store hoved, man kan da ikke andet end at elske det.”

Tror også Junior var ganske tilfreds med dyrlægen, han spandt i hvert fald igennem det meste af undersøgelsen – i modsætning til på udstillingerne, så det var da meget rart at finde ud af at det kunne lade sig gøre for ham at være andet end beskidt i munden.

Men han blev som sagt tjekket godt og grundigt, både udfra dyrlægens tjekliste og fra mine observationer og ønsker.

Han er stadig en dreng der producerer meget ørevoks, men det er stadigvæk kun ørevoks og ikke øremider (hvilket jeg også forsikrede at jeg var klar over efter jeg ved ikke hvor mange tjek for samme på udstillingerne over årene). Heldigvis er hans ører helt rene og pæne inderst inde uden inflammation, så jeg skal bare fortsætte med at rense det synlige af med ørerens (jeg plejer at bruge en vatrondel med lunkent vand) og vi har det i forvejen som en del af vores nusserutine, så det er ikke et problem.

Herren har mestret at få hele TO store tandsten på to af de store tænder i overmunden – de er så store at de kan ses med det blotte øje. Så vi blev anbefalet noget tandfoder for at se om det kunne gøre det og ellers skulle vi måske tænke tandrensning næste år. Ingen problemer med tandkødet heldigvis.

Der var intet at mærke i hofter og knæ og hun mente ikke at jeg behøvede at bekymre mig udfra hvad jeg fortalte om hans bevægelighed og om kattene i hans familietræ i forhold til sygdomme.

Men…. ingen roser uden torne….

Gennemgangen viste også med al tydelighed hvilken indvirkning Gizmos død har haft på min store blå bamse. Han har taget 600 gram på og vejer nu 9,8 kilo og det kan ikke være andet end tabet af hans legekammerat og deraf følgende nedsat aktivitet der har gjort det, for der spises det samme og heller ikke mere af det.

Det gjorde mig lidt ked af det… jeg har ellers forsøgt at aktivere ham så godt jeg nu kan, men jeg er altså ikke det samme som en anden kat man kan spunse rundt efter som en tosset og rulle rundt med i brydergreb på stuegulvet. Devi har aldrig villet lege og Niggi er også begyndt at sige fra overfor sin onkel fordi hun ikke vil lege de vilde drengelege han vil. Det er en total øv-fornemmelse jeg har i maven over det.

Men vi overlevede trods alt turen, fik afprøvet Juniors nye Rolls Royce (katteklapvogn) for første gang og den bestod til UG omend jeg vist er 5-10 centimeter for høj til at gå med den.

Og det vildeste?

Jeg har fundet et produkt hvor priserne rent faktisk er faldet og ikke steget. Sidste år kostede Juniors tjek 616 kroner (mener jeg), i dag kom jeg af med 543,75. Det synes jeg ærligt talt er imponerende

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s