Præsentation af Niggi

Standard

Smukke tøs

Pitho Enigma er født den 30. marts 2007, så hun bliver tre år på tirsdag.

Der var vist ingen der regnede med at hun ville blive så gammel da hun blev født – hun er et lille mirakel på fire ben.

Kort tid efter  Niggi blev født blev hun fladbrystet. Det betyder at ribbenene vender indad i stedet for udad og at organerne inde i bughulen derfor ikke har den plads de faktisk har brug for. Det betød blandt andet at Niggis hjerte var klemt over i den ene side af brystkassen og den ene lunge derfor ikke havde lige så høj kapacitet som den anden. Der var simpelthen ikke plads til at udvide sig. Hendes fladbrystethed har heldigvis rettet sig og man kan stort set ikke mærke noget nu – med mindre man ved hvad man mærker efter.

Men hendes modgang stoppede ikke der. Lillepigen fik ved en vaccination konstateret en mislyd på hjertet og blev derfor scannet. Det viste sig at hun havde hul i hjertet. Jeg har ikke helt styr på alt det medicinske, men bundlinien i regnskabet skulle være, at det en dag vil koste hende livet – og ingen troede at hun ville blive ret gammel.

Men der er altså ingen der har fortalt Niggi at hun har hjertefejl og skal forestille at være en skrøbelig lille ting. Et kig på hendes tilnavne herhjemme kan måske illustrere hvor lidt hun minder om en hjertepatient i det daglige.

Flyveegernet

Kuglelynet

NigNig (udtalt hurtigt som lyden Roadrunners laver lige inden de stikker af fra ulven)

Snigende ryatæppe

Min lille blå tøs er højt elsket i husstanden. Når hende og Junior pisker rundt efter hinanden ligger Gizmo et eller andet sted og slapper af og ser meget taknemmelig ud over, at der er nogen der kan tage lidt af hans lillebrors energi. Når de to blå så har leget vildt længe nok, finder de et sted at smide sig og så skal der vaskes – vel at mærke hinanden. Man bliver varm om hjertet når man ser de to kærligt rengøre hinandens ansigter og ører og man kan høre en veltilpas spindeduet komme fra dem.

Niggi er en lidt sær kat til tider – mest fordi hun er så lynende hurtig, så det er en splitsekunds beslutning hvis man skal løfte hende – man skal på det nærmeste fange hende i farten.

Jeg er dybt taknemmelig for at Pia spurgte om jeg kunne tilbyde Niggi et hjem. Hun har fyldt et hul herhjemme som jeg ikke helt havde opdaget var der og nu kan jeg slet ikke forestille mig at hun ikke skulle være her.

Så min ydmyge bøn til Gud må være, at når Niggi nu har fået lov at være her i næsten tre år nu….så kan hun vel for pokker også få lov at være her mindst tre år mere – og meget gerne længere?

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s