20. December – En juletradition

Standard

Jeg husker flest juletraditioner fra da min mor stadig levede og vi holdt rigtig traditionel familiejul. Der oparbejdede jeg fra barnsben en tradtion for at jeg skulle sove ved juletræet natten efter juleaften.

Det startede faktisk som en nødvendighed. De år vi holdt jul hos min mormor og morfar og overnattede sov vi på sofaerne i stuen ved siden af juletræet. Og da det senere blev mine forældre der overtog juleaftenen og inviterede gæster, blev mit værelse og min seng altid brugt til gæster og jeg selv blev “udstationeret” til en luftmadras eller drømmeseng i stuen ved juletræet.

Og det fortsatte i teenage- og voksenårene hvor jeg enten havde en ledig seng på mit værelse fordi der ingen gæster var eller havde mit eget hjem at tage hjem til, men jeg valgte altid sofaen ved siden af juletræet i stuen.

Det er faktisk en af de juletradtioner jeg savner mest og jeg kunne formentlig godt finde på at slæbe min dyne ind i sofaen når juleaftensgæsterne er taget hjem og så sove ved mit eget juletræ i stedet for i min egen seng. Meeeen….tror lige jeg venter og ser hvor radbrækket jeg ender med at være efter tilberedning af al julemaden – hvis ryggen gør knuder foretrækker jeg trods alt min seng fremfor sofaen og juletræet ;o)

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s